Skip to main content

Twee mannen, twee stemmen, een gitaar------ een muzikale reis.

 
Ralph George en Jean Koning nemen de luisteraar mee naar de plek waar zij ruim een jaar geleden hun samenwerking begonnen. Een samenwerking welke resulteerde in Ralph's alt-country album The Perfectly Imperfect Side Of Love, welke afgelopen maart het licht zag, en Jean's voor oktober geplande nieuwe album. 
Het gegeven was simpel: ze lieten elkaar nummers horen om voor elkaar hun muzikale roots bloot te leggen. Roots waar vanuit zij samen nummers voor Ralph schreven en een lijst met covers creëerden voor Jean's album. 
Gaandeweg speelden zij bijna wekelijks een zeer intiem huiskamerconcert voor elkaar 
 
En nu, via Struinen In De Tuinen, zijn diezelfde (voor privé doeleinden bedoelde) concerten ook voor het publiek toegankelijk.  
 
De intimiteit van die privésessies is echter gebleven. En dichterbij hun creatieve proces kun je als luisteraar niet komen. Ze zetten covers geheel naar hun hand, alsof de nummers voor hen werden geschreven. Het is mystiek, spannend, ritmisch en toegankelijk tegelijk. In hun set tonen ze een diepgewortelde, persoonlijke urgentie, gebruiken ze hun verworven muzikale kennis om de bekende melodieën wellicht nóg mooier te maken en schuwen ze hun ongekende experimenteerdrang niet. 
Tijdens de tuinsessies, komen ze in deze vorm voor het eerst uit hun isolement, delen ze eindelijk dat wat alleen voor elkaar bedoeld was en geven het publiek muziek zoals het bedoeld is: ongekunsteld, ruw, en volledig akoestisch. Met een onderhuidse spanning die maar blijft schuren. Een akoestische versie van al het manische van Velvet Underground, geïnspireerd door de eenzaamheid van Coil, de duisternis van Joy Division en Bowie's gehele Berlijn periode. 
Maar dan met slechts zes stalen snaren en een setje stembanden als enige wapen. 
 
Bio: 
 

JEAN KONING

Jean Koning? Tja... 
Misschien als je zou zeggen dat Nick Cave en PJ Harvey een kind zouden verwekken, Kate Bush zouden uitkiezen als draagmoeder, Patti Smith als oppas en Björk als vriendelijke, invloedrijke buurvrouw, dan kom je in de buurt van de kern van deze man. 
Punk-symfonicus, krankzinnige zanger; zingt het liefst over seriemoordenaars, psychopaten, terroristen en onbereikbare liefde. Gebruikt blues-akkoorden in punk-liedjes, speelt alleen op een akoestische gitaar. Wekt ritmes op, maar ook irritaties. Heeft een karakteristieke stem welke lokt, afstoot, irriteert, fascineert. Hij gromt, huilt, schreeuwt, maar bovenal zingt en onderstreept alles wat er mis is met de tijd waarin wij leven. 
Eindeloos fascinerend, eerlijk, brutaal, met het hart op de tong. 
 
 
 

 
RALPH GEORGE
Ralph George is een singer-songwriter wie een eigenzinnige kijk op de muziekwereld heeft en deze middels zijn toegankelijke stem met de mensheid wil delen 
Zijn enige doel is om te klinken als iets wat je nooit eerder hebt gehoord, zonder dat hij daarbij onbenaderbaar wordt 
Hij is een authentiek persoon uit het oosten van het land, wie zijn gevoelens lastig onder woorden kan krijgen in gesprek, maar hierdoor de taal van de muziek zeer machtig werd. 
Inspiratie puttend uit de wereld om hem heen, schrijft en zingt Ralph over de bezigheden van de vaak vergeten kleine man; daarbij goed en kwaad niet uit de weg gaand. 
 
 
 
***
Voor het volledige programma, locaties en andere informatie >>> STRUINEN IN DE TUINEN (Ralph en Jean spelen op locatie Zaanstad)