Skip to main content

theater: SLANGENKUIL, en: DE WEEK TEGEN HET PESTEN...

Gedurende de maand september zal #JK acteren in het theaterstuk SLANGENKUIL—het eerste Nederlandse toneelstuk over pesten op de werkvloer.


In de week van 17 t/m 21 september, zal er tevens (landelijk) aandacht worden besteed aan Pesten Op School

Voor de voorstelling SLANGENKUIL zijn voor de aansluitende week nog kaarten beschikbaar. De voorstelling op woensdag 26/09 is in combinatie met de presentatie van het boek GROTE MENSEN PESTEN NIET van Ronald Huttinga. Het boek is geschreven op initiatief van Changelab, om mensen bewust te maken van pesten op de werkvloer. Het boek beschrijft aantal aangrijpende situaties, gebaseerd op de werkelijkheid maar geanonimiseerd.

LAATSTE KAARTEN!
Woensdag 26 september 2018 De Boomsspijker 20.00 uur bestel hier
Vrijdag 28 september 2018 De Boomsspijker 20.00 uur bestel hier
Zaterdag 29 september 2018 De Boomsspijker 20.00 uur bestel hier
Zondag 30 september 2018 De Boomsspijker 14.00 uur bestel hier

HET VERHAAL
Het bedrijf Gorgo verwacht bezoek van het hoofdkantoor uit de Verenigde Staten. Manager Frits van Borssen is enkel en alleen bezig erachter te komen wat er van hem verwacht wordt en ziet niet hoe zijn medewerkers elkaar het leven zuur maken. Bedrijfsleidster Denise Barks wordt gemanipuleerd door een jaloerse vrouwelijke collega terwijl tegelijkertijd haar gezondheid in gevaar is. Loopjongen Baptiste Plagge is schizofreen en werkt op therapeutische basis. Ook hij heeft het niet makkelijk met dezelfde kwaadaardige collega die Denise het leven zuur maakt. Verder zijn er nog een receptioniste met het hart op de tong en een aimabele, zorgzame conciërge die voor de vrolijke noot zorgen.

SPEL
Coen van Heycop ten Ham (Frits van Borssen), Jean Koning (Baptiste Plagge), Boris Lameiras (Florian / Rudy / Gary Guildersleeve), Merel Leek (Denise Barks), Andrea de Leeuw (Lina Franken), Michel de Leeuw (Rex Ravensloot), Liza Roskam (Véronique Landerman)

Scenario, regie en artistieke leiding: Andrea de Leeuw
Fotografie / ontwerp flyer: Rien de Jager
Stand-by: Marga Arendsen Yvonne Arendsen, Gerda Keizer, Wim Meijers
Adviezen: Ben Sombogaart

Mede mogelijk gemaakt door Leeuwencop Act2Care